Trepart samarbeid om mestringskurs for pårørende

kva-bilde-

Å være pårørende kan by på utfordringer og belastninger som gjør at du selv kan få behov for støtte, råd og veiledning.

Pårørende kan slite med sårede følelser, skyldfølelse, sorg, usikkerhet eller psykiske og/eller fysiske problemer. Noen opplever at de får et begrenset sosialt liv og at det er vanskelig å hvile eller koble av.

For mange pårørende kan det å delta på kurs og møte andre i liknende situasjon være til hjelp for å mestre egen hverdag. Ved å ta vare på deg selv, kan du forebygge egen helse og finne styrkene og ressursene dine.

Formålet med mestringskurset er å inspirere pårørende til å mestre egen hverdag ved hjelp av kunnskap, refleksjon, øvelser og verktøy. Mestringskurset består av fire samlinger hvor vi møtes to timer hver gang.

Målgruppe: Kurset er for alle pårørende over 18 år, uavhengig av hvem du er pårørende til.  Pårørende kan blant annet være familie, partner eller nær venn.  Kurset er gratis og de som ønsker vil få tilbud om oppfølgingssamtale. Vi har gjensidig taushetsplikt.

Kurs nr.

Dag

Dato

Tidspunkt

Sted

1

Tirsdag

26/1, 2/2, 9/2, 16/2

12.00-14.30

Sentrumsnært -Fullt

2

Tirsdag

13/4, 20/4, 27/4, 4/5

12.00-14.30

Sentrumsnært -Fullt

3

Tirsdag

31/8, 7/9, 14/9, 21/9

12.00-14.30

Samsen- Påmelding pågår

4

Tirsdag

9/11, 16/11, 23/11, 30/11

12.00-14.30

Sentrumsnært

Påmelding: Ønsker du å melde deg på ber vi deg sende en e-post til post@mestringskurser.no. Vi trenger da navn, adresse telefonnummer og e-post. Skriv gjerne hvilken relasjon du har til den du er pårørende til. Vi kontakter deg kort tid etter påmelding, for å gi beskjed om du har fått plass og med praktisk informasjon.

Samarbeidspartnere

Mestringskurset er utviklet og regulert i en samarbeidsavtale mellom Livsmestring i Kr. Sand kommune, Organisasjonen ATROP Støtte & Ettervernsenter og NKS Veiledningssenter. Mestringskurset består av 4 moduler, fordelt på 2, 5 timer a 4 ganger.  Kursene rullere hele året. 

Mestringskurset vil bli ledet av:

Jorun Marie Kveldro og Romina Jasmin Torgersen -Perez  fra ATROP

Anette Nygård Kristoffersen og Mette Marie Revheim fra NKS Veiledningssenter

Nina Tanggaard Lomeland og Monica Gude fra Kr. Sand kommune