Temakveld 14.mars med Ester Seland: Vet du det du trenger å vite om rus og avhengighet?

sunset-1932510_960_720

Avhengighet og misbruk er for mange knyttet til skam og skyld. Dette kan føre til isolasjon, lav selvfølelse, usikkerhet og ubehag i møte med andre mennesker. Det er viktig at kunnskap om avhengighet og medavhengighet blir satt høyere på agendaen, da kunnskap er avgjørende i møte med, og i samarbeid med, mennesker som lever under forhold som er utfordrende.

Den avhengige personligheten

I utviklingen av avhengighet – uansett hva slags avhengighet – utvikles et mønster, en personlighet hos den avhengige. Man har en personlighet når man er aktiv i sin avhengighet, og en annen når man er «ute» av avhengigheten.

Hvordan utvikles den avhengige personligheten, og hvordan arter den seg for den avhengige og de rundt? Løgn, manipulering og selvsentrering blir noen av de forsvarsmekanismene man utvikler for å opprettholde avhengigheten.  Å skulle bryte med avhengigheten innebærer ikke bare å slutte med den substansen eller prosessen man er avhengig av – det handler også om å endre sin innstilling til seg selv og omverdenen.

Kveldens foredragsholder, Ester Seland, er ei engasjert, dediker og flott dame som har mye kunnskap og kompetanse om rus, avhengighet og medavhengighet.

Kort om foredragsholder

Ester Seland, er sosionom og addiktolog med mastergrad i rus og psykiatri. Ester har arbeidet ved Sørlandet sykehus, avd. for rus og avhengighetsbehandling siden 1999 i forskjellige roller, bl. annet klinisk som rusterapeut og som vurderingskoordinator. Pr dag er hun tilknyttet ARA FACT som gir ambulant tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) til mennesker med forskjellige avhengighetsproblemer. Ester har i mange år vært veileder for ulike offentlige tiltak og er fra 2019 hyret inn som veileder for personalet i ATROP. Gå ikke glipp av mulighetene for en inspirerende og lærerik kveld.

Vi serverer kaffe og kaker

Sted: Kafe Leons Hjerterom. Adresse: Songdalsveien 121- Nodeland

Dato og klokkeslett: Torsdag 14. mars kl. 18.00

Hjertelig velkommen!