Overnattingsturer for voksne

tregde-ferie--mandal

- En håndstrekning ut av isolasjon og ensomhet. Covid 19 pandemien har påvirket mange av oss. Mange opplever forsterket utenforskap og forskjeller i samfunnet. Hverdagen vår er snudd på hodet og alle endringene har ført til en økning av stress. Vi reagerer kroppslig, følelsesmessig og mentalt på dette stresset, og det virker inn på vår atferd.

Følelsen av frykt, usikkerhet, isolasjon, ensomhet og utrygghet har blitt sterkere og mer følbar. Noen av oss føler også sinne og irritabilitet på grunn av opplevelsen av å være innskrenket eller innestengt, mens enkelte andre som kanskje har traumer i bagasjen kan oppleve at gamle minner og opplevelser på nytt vekkes til live.

«Vi kan kanskje ikke gjøre så mye med viruset, men vi kan gjøre ganske mye med vår indre verden» Ajla Terzić, psykolog

Vi er sosiale vesener, og sosial støtte er uhyre viktig. Et av de sterkeste behovene våre er relasjonsbehovet. Vi trenger å tilhøre flokken. Negative konsekvenser av isolasjon, karantene og for mye alenetid, kan motvirkes via kontakt med andre på sosiale medier som teams, facetime, skype osv, men vonde og negative stressfaktorer kan også motvirkes og reduseres ved fysiske treffmøter i mindre kohorter.

ATROP inviterer aleneboere og enslige, uten barn til ulike turer i løpet av året hvor formålet er å forhindre kroppslige, følelsesmessige og negativt mentalt stress.

Tregde ferie- Mandal

       Gruppe 1: Onsdag 2. juni. til fredag 4. juni 2021  Gruppe 2: Onsdag 25.aug til fredag 27.aug 2021

Rosfjord Strandhotell- Lyngdal

 

Gruppe 3: Onsdag 20. okt. til fredag 22.okt 2021  Gruppe 4: Onsdag 17. nov til fredag 19 2021

Under oppholdene skal vi

  • legge til rette for nettverksbygging, selvutvikling og gi oss selv litt påfyll
  • lage og spise masse god mat, men vi skal også nyte maten på resturanten
  • gå turer langs strandpromenadene og nyte naturen
  • besøke Sørlandsbadet (for de som ønsker det) og andre særverdigheter
  • snakke om selvhjelpsgrupper og recowery

Tiltros for at vi må holde en god meter og ha sabla reine hender er vi alle i samme båt.  NB: På grunn av covid-19 er det begrenset med plasser pr tur, og alle må forholde seg til de nasjonale og oppholdsstedets smitteverntiltak for å forebygge, begrense og hindre smittespredning av Covid-19. Ved et smitteutbrudd underveis eller i etterkant av turen er ATROP som arrangør pliktig til å oppgi navn og telefonnummer på alle i reisefølge til lokale helsemyndigheter.

Investering: kr. 200,-. ATROP dekker reise, opphold inkl. mat og inngang til sørlandsbadet mot en liten egenandel. Bruk av rusmidler aksepteres ikke på våre turer eller andre arrangementer.

Fremmøte: Utenfor ATROPs lokaler senest kl. 13.00 avreisedag. Avreise med minibuss og private biler.

Har DU lyst til og behov for å bli med på en eller flere av «ferie» turene kan du sende din påmelding til [email protected]  eller tlf. 997 98 998 senest 14 dager før avreisedag. Prosjektet er støttet med midler fra Stiftelsen DAM

Velkommen skal du være :-)